Cumartesi, Mayıs 25, 2013

Sukitte Ii Na Yo

Tür: Romantik, Okul
Bölüm Sayısı: 13


Immm... Öncelikle bu animenin yönetmenini, yazarını, çizerini bilmiyorum. Bilen varsa yorum bırakabilir bizi de aydınlatmak adına.

Sonralıkla... Bu animeye nasıl başladığımı gerçekten hatırlamıyorum. 13 bölümden oluşuyor olması bunda etkiliydi sanırım. Çünkü uzun animelere başlamaya cesaret edemiyorum. Kimisi sarmıyor, eziyete dönüşüyor (bkz. Vampir Knight) kimisi de haddinden fazla çekiyor içine, yakamı kurtaramıyor, karakterle aşk yaşamaya kalkışıyorum. (bkz. Death Note) O yüzden bölüm sayısı az olan animeler daha iyi. Aşk animeleri de beni çok etkilemiyor galiba, onlar da iyi. 

Ana karakterimiz Tachibana Mei. Bu arada baştan söyleyeyim, bu animedeki tüm karakterlerin çocukluk travmaları var kişiliklerine ve yaşamlarına yön veren. Bir tanesi de normal değil, bir tanesi de yara almamış değil. Bukowski'nin de dediği gibi, hepsi hayat tarafından cezalandırılmış, ya sevgiyle ya da sevgisizlikle sakatlanmış. Böylelikle pis moruğa da bir selam çakmış olduk, onu okumayı özledim.

Konumuza dönersek... Mei mini mini bir çocukken, arkadaşları bir tavşanı öldürüp suçu bu zavallımın üzerine atmışlar. Bu garibim de kabuğuna çekilmiş, "Madem ki arkadaşlar bizi sırtımızdan bıçaklıyor, o zaman onlar olmadan daha iyi oluruz, en azından hayal kırıklığına, ihanete uğramayız, kendi kendimize yeteriz." gibi bir düşünce benimsemiş ve herkeslerden uzak duruyor.

Bu yakışıklı da Yamato... Mei'ciğimiz ile aynı okulda. Tabii ki, görüyorsunuz bir içim su gibi, okulun popi öğrencisi. Kızlar bunun peşinde. Ama bu pek ilgilenmiyor, bütün kızların aynı olduğunu düşünüyor.

Bir şekilde, ne şekilde olduğunu söylemeyeceğim, bizim sessiz, içine kapanık kızımızla yolları kesişiyor. Yamato, Mei'den etkileniyor ve onun peşine düşüyor. Ama peşine düşüyor dedim diye zannetmeyin ki kötü çocuk. Değil. Sadece beğendi, sevdi kızı.

Bu beklenmedik ilgi karşısında afallıyor Mei. Oğlumuzun popi olması da bir anda tüm gözlerin Mei'ye ve ikisinin arasındaki şeye çevrilmesine neden oluyor. Bütün bunlar Mei gibi bir kız için ürkütücü ve karmaşık şeyler...

Bu oğlan popi olunca ve yakışıklı olunca beğeneni de çok oluyor haliyle... Okuldan başka bir kız da beğeniyor bunu, Mei ile aralarına girmeye de çalışıyor ama sonra vazgeçiyor. Ne oluyor da vazgeçiyor onu anlamadım ben de. Ama Mei'ye yardımcı oluyor falan, kanka oluyorlar.

Sonra bir kız geliyor okula, fotomodel. O kancayı takıyor Yamato'ya. Önce modellik işi ayarlıyor ona. Mei, yavrum, hoşlanmıyor bu durumdan tabi ama ses de çıkaramıyor. Herkes Yamato'yu övmekte, o da istekli gibi. Sevdiceğinin yanında olması gerektiğini düşünüyor Mei. Megu, model olan kız yani, Yamato'yu evine falan davet ediyor yemek yemeye. Yalnız bir kızcağız o da... Yamato'da kıramıyor. Sonra bunlar hakkında dedikodular, dedikodula... Mei çok üzülüyor haliyle, ne yapacağını şaşırmış halde. Sonra o Mei'ye başta düşman olup sonra akıl veren, kankası olan kız el atıyor duruma. Yamato'ya hakkındaki dedikodulardan ve bunların Mei'yi ne kadar çok yaraladığından söz ediyor. Böylece durumu biraz toparlıyorlar.

Anime fena değildi. Ama Mei'nin o sessiz halini sevemedim. Ay bir açılamadı, bir kendine gelemedi, bir insan olamadı. Onun bu kadar silik bu kadar varla yok arasında olması sinir etti beni.

Dediğim gibi, animede herkesin bir travması var. Herkes geçmişinde yara almış. Her bir karakterin bir hikâyesi var. 13 bölümlük bir anime olarak güzeldi ama mangası nasıl bilmiyorum. Çünkü mangalar daha uzun oluyor genelde. Uzatılması halinde bayabilir gibi geliyor bana.  İzlediğim en güzel aşk animesi değildiyse de, izleyebilirsiniz.

4 yorum: