Salı, Şubat 26, 2013

Başka Dilde Aşk

Yapım: 2009
Tür: Dram
Süre: 98 dakika
Yönetmen: İlksen Başarır
Imdb Puanı: 7.3
Oyuncular: Mert Fırat (Onur), 
Saadet Aksoy (Zeynep), Emre Karayel (Aras)
Tuğrul Tülek (Kamuran)

Bu gün çok huysuzdum ben. Mütemadiyen sıkıldım. Çok sıkıldım, hep sıkıldım. Akşam da sıkılmaya devam ettim. Feysbukta konuşurken "Film mi izlesem?" dediğimde "İzleyebiliriz." demesi şaşırtıcıydı benim için. Yarın sabah okulu da var çünkü. Ehe, beklemiyordum hiç. "Birlikte mi?" dedim. "Evet." dedi ve ben de bu önerinin üzerine atladım! Nicedir beraber film izlemiyorduk. Aynı anda başladık... Gerçi o sonra tamamlayamadı, yatmaya karar verdi ama yapacak bir şey yok. Okul filmden önce gelir. Ama ben devam ettim ve bitirdim.

Başka Dilde Aşk hakkında olumlu yorumlar duyduğum bir filmdi. Imdb puanı da fena değil... İzleyebilirsiniz yani. Gerçi bunları yazının sonunda söylemeliydim, değil mi? Neyse...

Başka Dilde Aşk, Onur ile Zeynep'in aşkını anlatıyor. Bir partide, ortak arkadaşları vesilesiyle tanışıyorlar. Tek problem Onur'un duyamaması. Tüm gece boyunca Zeynep fark etmiyor bunu. Duyamadığını söylediklerinde "Hiç konuşmayan erkek! Hayallerimin erkeği!" diye üstüne atlıyor çocuğun. Geceyi birlikte geçiriyorlar ama Zeynep arkasına bakmadan gidiyor. Sonra geri dönüyor ama, "Ceketimi burada unutmuş olabilir miyim?" diye çalıyor Onur'un kapısını. Böylece ikisi arasında bir ilişki başlıyor. İki tarafın arkadaşları da olumlu değil, ilişkilerinin biteceğini düşünüyorlar, o gözle bakıyorlar. İkisinin yürütebileceğine kimse ihtimal vermiyor. 

Filmde en sevdiğim karakter Kamuran'dı. Gerçi klasik bir hikayesi var onun. Küçük bir detaydı sadece, ama hoş bir detaydı. Ne bileyim, en sevdiğim detaydı.

Dediğim gibi, Başka Dilde Aşk beklenmedik bir şekilde izlenebilir bir film. 

4 yorum:

  1. Başka Dilde Aşk çok duydum adını, kısa sürede izlemek de isterim. :) Ekledim listeye bu yazından sonraa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sıklıkla duyuyordum, sonunda izleyebildiğim için mutluyum *.*

      Sil
  2. Benim çok beğendiğim filmlerden bir tanesiydi.

    YanıtlaSil