Pazartesi, Ağustos 27, 2012

Antikacı Dükkânı Hakkında

Aslında kitap hakkında pek bir şey söyleyecek değilim. Zira okuduğum kitabı ne anlayabildim ne de bir tat aldım... Olayların akışından ve kopukluklardan kitabın kısaltılmış olduğu sonucunu çıkardım, oysa ben kısaltılmış kitaplardan hazzetmem.

Antikacı Dükkânı yazı tipine hayran olarak aldığım bir kitaptı. Sayfa tasarımını çok beğenmiştim ve "Klasik nasılsa, okunmalı" diyerek almıştım. Hata etmişim. Hata ettiğim kısım Akvaryum Yayınları'nı seçmek oldu. Güzel sayfa tasarımını gölgede bırakacak onlarca kusur vardı...

Sıklıkla karşınıza çıkan yazım ve noktalama hatalarını bir köşeye bıraksanız bile, çeviri kusurlarını görmezden gelemiyorsunuz. Hele birkaç kez tekrarlanan paragraflar / cümleler insanın gerçekten keyfini kaçırıyor. Eğer iletişim bilgileri arasında bir mail adresi olsaydı, hiç üşenmeden şikâyetlerimi bildirecektim yayınevine. Ancak bir mail adresi bulamadığımdan, Akvaryum Yayınları'nı yayınevi listemden çıkarmakla yetiniyorum...

Nasıl bu kadar özensiz çalışılır ve bu insanlara sunulur anlayabilmiş değilim henüz...
6 lirama acıyorum.

2 yorum:

  1. yayınevi konusu önemli gerçekten. ben hiç akvaryum yayınevi kitabı okumadığım için bilmiyorum tabi. ama tedbir olarak emin olmadığım yayınevlerinden uzak durmaya çalışıyorum kitap seçerken.

    benim açımdan her kitabı güvenle okunabilecek yayınevleri şunlar: adam, altıkırkbeş, ayrıntı, bilgi, can, cem, everest, iletişim, imge, inkılap, iş bankası, ithaki, kabalcı, metis, oğlak, öteki, remzi, say, sel, siren, telos, varlık, yapı kredi yayınları..

    şikayetinde haklısın sanırım. bu konuda bir ön araştırma fena olmaz kitap almadan önce. yayınevleri hakkındaki yorumlara ekşi sözlük'ten bakabilirsin. hem parana hem emeğine yazık olmasın.

    not: akvaryum yayınevi "birleşik basım yayın grubu"na aitmiş örneğin. uzun buldukları kitapları kısaltma gibi tuhaf durumlar da yok değil.

    not/2: captcha kodu uygulamasını kaldırsan ne güzel olur. karmakarışık eziyetli bir şey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesadüfi olmuştu almam da aslında. Kitap karıştırırken sayfaları çok hoşuma gitmişti O:) Öyle de saçma bir şekilde seçmiştim.

      Ama bu bana ders oldu. Bundan sonra araştırmadan kitap almayacağım -.-

      Sil