Çarşamba, Mayıs 25, 2011

Don Juan De Marco

Don Juan DeMarco 1995 ABD yapımı bir romantik komedi filmi.
Aslında ben romantik komedi izlemekten zerre kadar hazzetmem.Ancak başrolde Johnny Depp'in olması tahmin edebileceğiniz gibi filmi olduğundan daha cazip kılıyor.

Lord Byron'un yarattığı Don Juan karakterinden yola çıkılarak senaryosu yazılan filmin baş rollerinde (az önce de söylediğim gibi) Johnny Depp,Faye Dunaway ve Marlon Brando oynuyor.
Ayrıca film 1996  yılında "en iyi özgün müzik" dalında hem Oscar'a hem de Altın Küre ve Grammy ödüllerine aday gösterilmiş.

Film Don Juan olduğunu iddia eden bir gencin intihar girişimiyle başlıyor.Onu çıktığı çatıdan inmeye ikna eden psikiyatrist Dr.Jack Mickler,tedavisini de üstlenmeye karar veriyor.Ancak on gün sonra emekliye ayrılması gerekiyor ve bu on gün içinde bu genci iyileştirmek zorunda.

Ve Don Juan ile doktor bir anlaşma yapıyorlar.Kendisinin Don Juan olduğuna doktoru ikna edemezse,verdiği tüm ilaçları alacağına ve diledikleri kadar hastahanede kalacağına söz veriyor.
Doktora hikayesini anlatmaya başlıyor.

Gencin anlattıklarından,tutkusundan etkilenen doktor,onun Don Juan olduğuna inanır ve herkesin kabul ettiği gerçekleri reddedip kendi gerçekleğini yaşamaya karar vermenin delilik olmadığına karar veriyor.

Film 97 dakika sürüyor ve yönetmen Jeremy Leven.
Kafa dinlemek ve gülümsemek için ayıracak 97 dakikası olan herkesin (özellikle Johnny Depp hayranlarının) izlemesi gereken bir film.

Ayrıca  Have You Ever Really Loved a Woman yine bu filmle birlikte Oscar'da aday gösterilmiş ve tüm dünyada hit olmuştur. 

Bunun yanında,işte filmden kareler:



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder