Pazar, Ağustos 26, 2012

ANTİKACI DÜKKÂNI ~ Charles Dickens

Çeviren: Sevil İnan Sönmez
Yayın Yılı: İstanbul / 2011
Yayınevi: Akvaryum Yayınevi
Sayfa Sayısı:255

ARKA KAPAK:


Charles DICKENS

İngiliz romancısı. 19 yaşında gzeteciliğe başladı. Londra yaşamı üzerine yazılar yazdı. Yazın alanında tanındı. Gazetede fıkraları çıkmaya başladı. İlk kitabı iki ciltlik Boz'un Kahramanları'dır. Bir yıl sonra evlendi. İlk kitabının kazandığı başarı üzerine Mister Pickwick'in Serüvenleri'ni fasikül biçiminde yayımladı. Bundan sonra yapıtları birbirini kovaladı.
  • Dürüst insan Tanrı'nın en soylu eseridir. (sf.41)
  • Servete iyice yaklaşmadan armağanın gerçek değeri hakkında bir bilgin olmaz. (sf.55)
  • Zenginleri, yuvaya bağlayan bağlar yertüzünde yapılmıştır; yoksulu o sefil aile ocağına bağlayan bağlar ise daha has madendendir, Ahret'in mührünü taşırlar. (sf.95)
  • Keşke ulusların kaderlerini ellerinde tutanlar bunu bir anlasa ve hatırlasalar! Yoksul kimseler için bütün doğal meziyetlerin fışkırdığı yuvadan ayrılmanın ne yürek parçalayıcı bir iş olduğunu bir düşünebilseler! Bu yöneticiler, ancak sefaletin geçebildiği o arka yollardaki fakir barınakları birazcık olsun derleyip toplamaya çalışsalar, işte o zaman birçok alçak damlar göklere daha doğru, dimdik yükselir. İş yerinden, hastaneden, hapisaneden yükselen boğuk sesler Tanrı'nın her günü bu gerçeği haykırıyorlar. Yuva sevgisinden yurt sevgisi doğar. (sf.95)
  • Rüzgârın yönünü değiştiremeyiz ama şiddetini azaltabiliriz... (sf.151)

3 yorum:

  1. merhaba cessie. ben yokken okuduğun kitapları gözden geçireyim dedim, say say bitmedi. kitap olmuş her yer. ya ben çok uzun süre yokmuşum ya da sen çok mu çok okuyormuşsun yine. şaşırdım ve sevindim de tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen çok uzun süredir yoksun inan.
      Gözlerim aradı hep, özlettin kendini :)

      Sil
  2. ‘’Acı en iyi öğretmenmiş, bana çok şey öğretti. Eğdi beni, büktü ama daha iyi bir biçime soktu.’’

    Charles Dickens – Büyük Umutlar kitap yorumu: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/charles-dickens-buyuk-umutlar-kitap-yorumu/

    YanıtlaSil