Salı, Mayıs 15, 2012

Kılıçlar Adası ~ Wayne Thomas Batson

 
Çeviren: Bahar Çelik
Orijinal Adı: Isle Of Swords
Kapak Tasarımı: Mete Girişgen
Yayın: 1. Basım / Mayıs 2009
Yayın Evi: İlyada Yayınları
Sayfa Sayısı: 459
ARKA KAPAK

Efsanevi Konstantin Hazinesi okyanusun el değmemiş derinliklerinde keşfedilmeyi mi bekliyor yoksa bir grup esrarengiz keşiş tarafından ıssız bir adaya mı saklandı?

Kaptan Declan Ross, kendisini ve dik başlı kızını korsanlık işinden sonsuza kadar kurtaracak efsanevi hazineyi aramaya başlar...

Acımasızlığıyla ünlü, Kaptan Bartholomew Thorne aynı hazinenin peşine düşer. Yoluna çıkan kim olursa olsun onu yok etmekten  çekinmeyecektir. Özellikle de Kaptan Ross'u...

On altı yaşlarındaki genç delikanlı, çok kötü yaralı bir halde, ıssız bir adada uyanır. Hafızasını kaybetmiş ve kim olduğunu hatırlamıyordur. Üzerinde bulduğu eşi benzeri olmayan elmas, efsanevi hazinenin bir parçası olabilir mi?

Wayne Thomas Batson, savaşların hüküm sürdüğü, ölülerin mezarlarından doğrulup fısıldadığı, uzaun zamandır uykuda olan bir volkanın patlamak üzere olduğu ve hazine için yarışan korsanların peşine düşen dev deniz canavarlarının bulunduğu, açık denizlerde geçen büyüleyici bir öyküyle geliyor.


  • Ross uzanıp Stede'i kolundan yakaladı. "Sana bir hayat borcum daha oldu desene."
    "Bu dördüncü oluyor," diye cevap verdi Stede gülerek. (sf.71)
  • "Bu denli değerli bir anahtar insan elinde bulundurulamaz. En nihayetinde insan insandır. İnsanların sadakatleri değişkendir. İnsanlar yozlaşabilirler. İnsanlar hasta olup ölürler ve bu durumda hazine sonsuza kadar kaybolmuş olur..." (sf.96)
  • Amiral gözlerini kırpıştırarak başını iki yana salladı. Declan Ross'u düşünüyordu. Bu korsan tayfalarına nasıl da sağdıktı. Adamlarından birini kurtarmak için hayatını hiç düşünmeksizin nasıl da tehlikeye atmıştı. Hem de iki kere. "Hayatımı bağışladı," diye mırıldandı içinden. Gökyüzüne yükselen ateş topuna bakıyordu. "Seni aptal," dedi öfkeyle. Bu sözleri kimin için söylediğinden emin değildi. Esir olmak yerine böyle bir ölümü seçen Declan Ross'a mı yoksa böyle karakterli bir adamı ölümün kıyısına sürüklediği için kendine mi? (sf.203)
  • "İnsanoğlu kendi seçimlerini kendi yapıyor sonunda." (sf.404)
  • "Peki ya Ross?" diye sordu Sir Nigel. Dönüp dalgaların arasında ilerleyen Bruce'a baktılar. "Öylece gitmesine izin veremeyiz."
    "Ben orada gemi filan göremiyorum." dedi Amiral Blake. "Siz bir şey görüyor musunuz Bay Jordan?"
    "Hayır efendim," diye cevap verdi adam. "Hiçbir şey göremiyorum." (sf.443)

2 yorum:

  1. SÜPER BİR KİTAP SERİSİNİ DE OKUYUN İNANIN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMASSINIZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serisi olduğunu bilmiyordum.
      Kitap gerçekten güzeldi, serisini de fırsat bulursam okurum o halde.
      Teşekkür ederim.

      Sil