Pazar, Temmuz 06, 2014

50 Soruda Antropoloji ~ Sibel Özbudun & Gülfem Uysal

Bu kitabı antropoloji bölümüne gittiğimde Metin Hoca önermişti diğer kitaplarla birlikte. Ben de kitapsihirbazı alış verişine ekleyiverdim ve okudum. 50 Soruda Antropoloji konuda uzman kişiler tarafından yazılmış güzel bir başlangıç kitabı. Dili karmaşık değil, kolayca anlaşılabilir.

Kitap sadece "antropoloji nedir, alt dalları nelerdir" sorusuna cevap vermiyor. "Mülkiyet kavramı her kültürde aynı anlama mı gelmektedir? 'Sanayi Devrimi' dünya yüzünde ne gibi değişimlere yol açtı?, Sömürgecilik nedir? 'Dünya Sistemi' nedir? Evrensel bir evlilik tanımı yapmak mümkün müdür? Ensest tabusu nedir? Evrensel bir din tanımı mümkün müdür?" gibi sorulara da cevap arıyor.

Kitapta 50 soru, 50 yanıt var. Her yanıtın sonunda yararlanılan kaynakların ve okuma önerilerinin de verilmesi, konuyu detaylandırmak ve konu üzerine daha çok okumak isteyen okurlar için çok hoş.

50 Soruda Antropoloji, 50 Soruda dizisinin 12. kitabı. 50 Soruda İnsanın Tarihöncesi Evrimi, 50 Soruda Görelilik Kuramları, 50 Soruda Yerin Evrimi, 50 Soruda Arkeoloji benim ilgimi çeken diğer kitaplar.

Kitap Bilim ve Gelecek Kitaplığı'ndan çıkmış. 231 sayfa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder