Pazar, Şubat 16, 2014

Sade ve Derin ~ Deeptone

"Yırtılırcasına gerçek olalım. Güneşi görelim, katılırcasına gülelim. Yağmurda ıslanalım, otları koklayalım. Karşıdaki kişinin sözlerini güzel yanıtlar vermek için, kendimizi anlatmak için dinlemeyelim, anlamak için dinleyelim, anlamadan sevilmiyor."

Deep'in kitabının çıktığını öğrenince herkes gibi ben de çok sevindim, hemen sipariş vermek istedim ama sonra mantığımı devreye soktum ve kampüse geldikten sonra, Mert'le yapacağımız ortak alış verişe dahil etmeye karar verdim. Ayın on üçünde elime ulaştı kitap, alır almaz da okumaya başladım. Yalnız burada bir küçük sitemim var.
Kitapları Okuoku'dan almıştık. Sanırım 16 kitap falan aldık, tüm kitaplar gayet düzgün ama Sade ve Derin örselenmiş, son birkaç sayfası kıvrılmış ve biraz da yırtılmış, böyle olmasına canım sıkılmadı diyemem. 

Okuoku'ya sitemim bittiğine göre, devam edebilirim. 

Kitapta Deep'in blogunda yazdığı yazılar yer alıyor daha doğrusu onlardan bir seçki bu kitap. Kimisini daha önce de okuduğum için aşinaydım, kimisini gözden kaçırmışım, kitap sayesinde okumuş oldum.

Bazı cümlelere yürekten katıldım, kimileri içinse kendi kendime "Hayır Deepçim, böyle düşünmüyorum" dedim.

Sevgiye İyi Davranmalı, Sevgi Bencilse Tükenir, Tedirgin İlişkiler yazılarında da Nohut'la olan ilişkime dair cümleler okudum resmen desem, yalan olmaz. Pek çok altı çizilesi cümle de vardı ama bu kez çizmedim, cümle toplama kaygısına kapılmadan okudum. 

En eski okurum ve en eski blog arkadaşım Deep, kitabını okumak konusunda geç kaldığım için lütfen kusura bakma. Seni tebrik ediyorum, umarım ikinci, üçüncü, beşinci kitabını da çıkarırsın *.* 

2 yorum: